GRATTIS önskar Bixia

Bixia är ett elbolag som levererar närproducerad och förnybar el. De arbetar långsiktigt med att bibehålla och förbättra sina kundrelationer. Bixia ville gratulera sina kunder som fyllde jämnt och ville ha lite nya idéer – Fishy Minds kontaktades.

Målet var att födelsedagshälsningen skulle bli personlig, där varje person skulle känna värme och omtänksamhet. Detta krävde att filmen skulle upplevas unik för respektive person och att filmen skulle anpassa sig efter vem som ser på den – en dynamisk film.

Vi skapade därför ett automatiskt system som kunde producera oändligt antal filmer, utan att blanda in manuellt arbete. De kunder på Bixia som fyllde jämnt fick på ett sms och ett mail skickat till sig på födelsedagsmorgonen. Genom en länk kunde kunden se en film där namn och ålder förändrades utefter den som tittade.

Hur går det till?

Vi uppnår detta genom att exportera filmen i kod (HTML och Javascript). På så sätt har vi möjlighet att förändrar koden när den spelas. Exempelvis kan ett cirkeldiagram fyllas upp mer eller mindre beroende på värdet i en databas. I det här fallet lyfter vi ut kundens namn och ålder som automatiskt förändrar filmen.

Det som är banbrytande med detta koncept är att filmerna förändras i realtid. En film kan därför vara dynamisk, dels utefter vem som tittar, men också förändras utefter tid och rum. Exempelvis kan filmens utseende förändras om den spelas på natten eller dagen, eller om den spelas i London eller New York.

Genom en dynamisk film blir upplevelsen relativ och det är bara fantasin som sätter gränserna. Att nu kunna styra det budskapet efter tittarens egna förutsättningar öppnar nya möjligheter för Bixia och hur de kommunicerar med sina kunder.

Image
Image
Image
Image